Anbefalinger til overskud i køkkenet

Photocredit: Kelsey Chance / Unsplash.com

PLANLÆG

Den nemmeste vej til at spare tid? Hav en plan! Lav så meget, du kan, i forvejen, så du undgår at flaske rundt som en stresset høne, når gæsterne kommer. Lav eventuelt en lille liste, hvor du i kronologisk rækkefølge skriver, hvad der skal ordnes.

KØB KOKKERIER

Ja, det kunne have været overskudsagtigt, hvis du havde lavet de burgerboller selv. Men det virker også lidt uansvarligt at tage en pjækkedag fra arbejde for at nå det. Og har du tænkt på, at de faktisk ofte smager bedre fra bageren? Shake and bakebrownien er også god, især hvis du putter lidt ekstra chokoladeknapper i. Gå efter de GODE semi-færdige løsninger. De sparer dig for meget tid og besvær og er lige så lækre som de hjemmelavede.

KØR PÅ RUTINEN

Lad vær med at kaste dig ud i at kokkerere Chicken Tikka Masala, hvis du ikke har lavet det før – det er dømt til at gå galt (og i værste tilfælde give mavepine hos gæsterne). Gå i stedet med boller i karry eller lakselasagne, som du har lavet 100 gange før.

BESTIK DEM MED SPRUT

Hav en lækker velkomstdrink klar til gæsterne. Det tager kun få sekunder at lave og oser af overskud (og så køber det dig lidt tid til at lægge sidste hånd på maden). Prøv for eksempel dette hyldeblomst-hit: Hæld lidt hyldeblomstsaft i et glas (det skal fylde cirka en femtedel), og top op med danskvand og hvidvin, alt efter hvor stærk drinken skal være. I en alkoholfri udgave kan du erstatte hvidvin med Sprite.

HYG DIG

Hvis tiden pludselig er løbet fra dig, og du ikke er færdig i køkkenet, når gæsterne ankommer, så sørg for, at køkkenet er hyggeligt med musik og levende lys – så kan gæsterne komme ud og snakke med dig over velkomstdrinken, imens du ordner det sidste.

LØS KRISEN

Argh, din sovs er alt for tynd, og du har prøvet alt for at gøre den tykkere. Hvad gør du? Du spørger din trofaste ven Google! Google kan give dig svar på dine spørgsmål om alt fra sovsetykkelse til flæskesværssprødhed, og ingen behøver at vide det…

PRIKKEN OVER I’ET

Detaljer, detaljer, detaljer! Nogle gange skal der ikke mere end en flot portionsanretning til og et par gode servietter, før dine gæster føler, de har spist på Noma. Du kan også servere i fade og skåle (men aldrig i gryder og pander). Pynt i så fald sagerne lidt. Det kan være med friske krydderurter, hakkede nødder, friskkværnet peber og lignende. Dét er overskud.

VOKSEN DESSERT

Dessert hører en fin middag til, så det skal du naturligvis også servere. En lækker osteanretning er virkelig overskudsagtig, og den kræver ikke andet, end at du køber nogle oste, anretter dem på et fad og kyler nogle vindruer over. Husk eventuelt en skål med mørk chokolade til den søde tand. Værsgo’ – dessert på voksenmåden!

SLIP TØJLERNE

Husk på, hvorfor du egentlig har inviteret gæster: for at hygge jer! Det er så let at blive opslugt i din søgen efter perfektion, at du kan glemme at være til stede. I sidste ende er det ligegyldigt, om pastaen har kogt lidt for længe, og sovsen manglede salt. Sæt dig i dine gæsters sted: Ville du selv tænke over det, hvis du var gæst? Nej, vel? Så læn dig tilbage, og hyg dig!

Leave a Reply