Oplevelsersponsoreret

4 store events du skal opleve i Aalborg

Karneval i Aalborg
Kilde: Couleur / Pixabay

På den sydlige kyst af Limfjorden finder man Aalborg, der udover at være den største by i Nordjylland, også er Danmarks fjerdestørste by målt på indbyggertal. Her bor omkring 120.000 mennesker i Aalborg by og over 215.000 i Aalborg Kommune.

Igennem de seneste år har byen været i en rivende udvikling, som har haft en positivt effekt på byens atmosfære og medført et stigende antal af attraktioner, begivenheder og events. Events, som man bør opleve, selv hvis man ikke er lokal fra Aalborg eller omegn.

For at give dig et let overblik har vi her samlet fem af de store, tilbagevendende events, som du bør opleve i Aalborg. Vi har noget med for enhver smag. Både til singlerne, børnefamilierne, de unge og de ældste i blandt os. God fornøjelse.

1) The Tall Ships Races

Hvert år finder store kapsejladser sted rundt omkring i verdens forskellige havne organiseret af sejlerskolen Sail Training International. En tradition, der blev startet helt tilbage i 1956, og som siden er vokset og vokset til en uhyre populær begivenhed, der også finder sted i Aalborg.

I The Tall Ships Races deltager skibe fra mere end 30 lande. Vinderen er ikke nødvendigvis den hurtigst sejlende. I stedet uddeles trofæet til det skib og den besætning, som har bidraget mest til skabelsen af tætte bånd og relationer på tværs af de deltagende nationaliteter.

I 2019 blev The Tall Ships Races i Aalborg besøgt af over 500.000 mennesker. De kommer naturligvis for sejladsen, sporten, konkurrencen og de flotte sejlskibe, men kan også nyde godt af masser af lækker mad og drikkevarer, som får ganen til at synge.

2) Aalborg i Rødt

Aalborg i Rødt er en fantastisk tilbudsfest, hvor byen plastres til i rødt og hvidt. Det er en fest med masser af shoppingmuligheder, madtilbud, koncerter og arrangementer fordelt over tre dage. Caféer og butikker i Aalborg får lagt røde løbere ud og giver i det hele taget meget af sig selv til festlighederne. Derfor kan du også være helt sikker på at finde masser af gode tilbud.

3) Aalborg Karneval

Aalborg Karneval er en mytisk begivenhed, der indhyller hele byen i glæde og feststemning. Det er Nordeuropas største karneval og en gadefest uden lige. Byen fyldes med musik, farver, glitter og ikke mindst flotte kostumer, når knap 100.000 karnevalister går i en samlet parade gennem byen. Et show, der intenst følges af yderligere 100.000 på sidelinjen.

Sammenlignet med andre gadefester i Danmark som Pride eller Distortion har Aalborg Karneval en helt unik stemning. Måske er det udklædningen, der går det. Ikke desto mindre formår karnevallet er være mere folkelig end nogen anden fest, du finder i Danmark.

4) Aalborg maraton og halvmaraton

Skal du prøve kræfter med et motionsløb, så er Aalborg det rette sted. Her afholdes måbe hele og halve maratoner i den flotte by. Det helt særlige ved Aalborgs løb er, at du har mulighed for at løbe under og over Limfjordsbroen, som giver et helt nyt syn på den ellers trafikerede vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *