Oplevelser

4 sparetips til studerende i Århus

Foruden at være Danmarks andenstørste by hører den jyske hovedstad Århus absolut til blandt de hyggeligste her i kongeriget. En by, der til trods for at være blandt landets ældste, oser af liv og livsglæde.

Med frembrusende iværksættermiljø, moderne kunst, populære universiteter og et væld af aktiviteter integreret i bylivet er Århus både en ideel destination for turister og et oplagt besøg værd for alle danskere.

Århus er den by i Danmark, som har den højeste koncentration af studerende per indbygger. Hele 60.000 ud af de 340.000 aarhusianere er under uddannelse, og det betyder, at en stor procentdel skal klare hverdagen på et SU-budget.

Men hvis man ikke vil gå ned på livet, på shoppingen eller de mange fristende aktiviteter i Århus, selvom SU’en ikke rækker langt, er det heldigt, at der er masser af steder, du kan spare penge i Århus, hvis du er studerende.

1. Bosæt dig uden for byen

På grund af sin stigende popularitet, opsving i det danske boligmarked og en højkonjunktur i al almindelighed bliver det dyrere og dyrere at bosætte sig i Århus. Derfor kan du med fordel bosætte dig uden for Århus centrum, hvis du vil spare lidt penge.

Hvis du vil have endnu mere luft i økonomien, så viser en opgørelse fra BoligPortal fra 2017, at studerende i gennemsnit kan spare knapt 3.000 kroner om måneden ved at bosætte sig i Randers eller Skanderborg.

Hvis beliggenheden spiller en store rolle i dit studieliv, kan du med fordel kigge på Brabrand, Viby eller Gellerup, hvor priserne også er væsentlig lavere.

2. Gå efter butikker med rabatter

Århus er en herlig by at shoppe i, og der er masser af muligheder for at få en hyggelig shoppedag med vennerne eller veninderne. Der er dog mange penge at spare på shoppingen, hvis du ser dig lidt for.

Mange butikker tilbyder nemlig rabatter til studerende, når man fremviser et gyldigt studiekort. Så husk altid at spørge efter studierabatter i kassen, når du skal til at betale for dine varer. Se nogle af butikkerne i Århus her.

3. Udnyt de korte afstande

Det er heldigvis rigtig let at komme rundt i Århus på cykel, og det betyder, at du kan spare masser af penge på offentlig transport, taxature eller bilkøb. Besøg én af de mange cykelforretninger, der giver studerende rabat og køb en cykel. Det bliver både dit helbred og din pengepung gladere for på den lange bane.

4. Følg de gængse sparetips

Dette råd henvender sig ikke nødvendigvis kun til studerende i Århus. Der er nemlig en række tips, som du altid bør følge:

  1. Læg et budget
  2. Gennemgå dine forsikringer
  3. Lav en ugentlig madplan
  4. Gå efter tilbudsvarer
  5. Skift jævnligt el-leverandør
  6. Overvej at købe ting brugt
  7. Hold øje med billigere telefonabonnementer
  8. Køb aldrig noget på afbetaling
  9. Undgå alle former for impulskøb
  10. Tag mad med hjemmefra i stedet for at købe mad ude

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *