Oplevelsersponsoreret

Sådan sikrer du dig de bedste bryllupsbilleder

Billede af bryllupsfotograf der tager billeder af brudepar
Kilde: Leo Foureaux / Unsplash

Når et bryllup skal stå, foregår det sjældent kun i én setting, på én lokation eller i et rum. Dagen byder derimod ofte på en stribe af forskellige rum, lysforhold, kontraster, fokuspunkter og traditioner, stemninger og ikke mindst aktiviteter, der alt sammen kræver at skarpt øje for at indfange med en kameralinse.

Hvis du ikke er så heldig at have en bryllupsfotograf ved hånden, har jeg tilladt mig at nedskrive en par gode råd til, hvordan du kan være med til at gøre brudeparrets dag endnu bedre og hjælpe dem med at frembringe minderne fra dagen med gode billeder.

Det kan også være, at du læser med som en anden Bridezilla eller Groomzilla, som gerne vil være klar til at kunne instruere alle andre i at betjene et kamera. I begge tilfælde er jeg sikker på, at du vil få noget ud af denne artikel.

1. Få mennesker med på dine billeder

Det kan meget vel være, at du synes kirke er ihh og åhh så smuk, men stemningen og dit fokus bør være rettet mod de mennesker, der er til stede. Sid klar med kameraet og forbered dig på at klikke på det helt rigtige tidspunkt, hvor gommen kysser bruden, hvor parret til lyden af trampende fødder bevæger sig under bordet eller gommen løftes til vejr og får klippet hul i sokken. Det er i sidste ende de billeder, der vil komme til at betyde mest, og de der lettest kan fremkalde billeder fra dagen.

2. Hold øje med skygger og lysets indfald

De bedste bryllupsbilleder opstår, når man rammer de helt perfekte lysforhold. Det kan selvfølgelig være vanskeligt, hvis det eneste kamera du har i arsenalet er en halvgammel iPhone. Så meget desto vigtigere er det, at du lægger mærke til, hvorfra lyset kommer, og at du så vidt muligt undgår at tage billeder op mod lyset. Tag i stedet dine billeder af de personer eller genstande, der rammes direkte af lyset, da dette også skaber flotte skygger, som gør billederne mere levende.

3. Udnyt store vinduer

I forlængelse af punkt 2 kan det kan være en fordel at tage billeder af personer, der står op imod et stort vindue, og dermed ofte bades i naturligt lys. Dette giver nemlig smukke silhuetter og stærke kontraster i billedet. Den slags hører til i enhver god fotografs værktøjskasse under keep-it-simpel-stupid-redskaberne, da det er let og giver gode billeder hver gang.

4. Tag masser af billeder

Hvis du virkelig gerne vil gøre en indsats, så skal du være beredt på at tage mange billeder. Jo flere, jo bedre. Både af brudeparret, af gæsterne, af kirken, bordopdækningen og alle de andre små detaljer, som kan hjælpe brudeparret med at huske den store dag. Husk at fjerne dårlige billeder undervejs, så slettearbejdet ikke bliver for tungt i sidste ende.

5. Filtre, sort/hvid og efterredigering kan redde meget

Når det drejer sig om bryllupsfotografier, så bør enhver amatør ikke være for stolt til at snyde lidt. Lidt efterredigering på billederne kan gøre utroligt meget, selv i de tilfælde hvor du ikke gør andet end at tilføje et sort/hvid-filter. Du behøves kort sagt ikke være ekspert i Photoshop eller at give dit motiv et radikalt ansigtsløft, men det rette filter kan fjerne de værste “småfejl”, som de fleste af os alligevel gerne ville være foruden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *