Bolig

Hvordan bruger man gipsplader?

Gipsplader er et fantastisk materiale at arbejde med. For gipspladerne er i deres helt egen liga i forhold til klassiske materialer som træ, stål og murværk. Gipsplader skal bæres, skæres, sættes op og glattes ud på deres egen måde, og gipsplader kræver deres helt egen værktøjskasse med særligt udstyr.

Men langt det meste arbejde med gipsplader er enkelt og nemt tilgængeligt.

Byg selv med gipsplader

Du kan fx trygt kaste dig ud i selv at bygge en skillevæg med et enkelt skelet af træ eller stållægter og skabe helt glatte overflader med den mest udbredte form for gipsplader: gipskartonplader. De består af en gipskerne dækket af papir på begge sider.

Du kan også sagtens bygge et nyt, glat loft op af særlige lofts-gipsplader, ligesom særlige vådrums-gipsplader gør dig i stand til at bygge sikkert – helt ud i brusenichen.

Men som gør det selv-håndværker får du først fuld glæde af gipspladernes mange fantastiske egenskaber, når du har styr på alt det unikke ved gips.

Gisplader med mange muligheder

Her på nettet kan du finde talløse projekter, hvor du kan følge professionelle håndværkere, der bygger med gipsplader ved efterisoleringer, ombygninger og tilbygninger. Eller som sætter nye glatte lofter af gipsplader op og i det hele taget bruger gips på alle tænkelige måder.

Gipsplade-typer og deres egenskaber

Du lærer også de mange forskellige typer gipsplader at kende, fra den klassiske gipskartonplade, som du deler med to snit fra en hobbykniv og et effektfuldt knæk, til de drønstærke fiber-gipsplader og vådrums-gipsplader. Og de mange stålprofiler, som gør konstruktionerne med gipsplader stærke og robuste.

Du møder det specielle værktøj, der gør arbejdet med gipsplader nemt og præcist. Og ikke mindst får du kendskab til de hundreder af tips og tricks, som de erfarne håndværkere bruger til at gøre deres arbejde med gipsplader hurtigt og godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *