sponsoreret

Find den rette kontorstol til dine behov

Kontorstol på hjemmekontoret
Kilde: Luke Peters / Unsplash

Mange af os tilbringer usandsynligt mange – ja, et næsten urimeligt antal – timer i løbet af vores liv fast plantet i en halvringe kontorstol, der hverken er særligt blød, ikke passer særligt godt til vores højde og som heller ikke kan justeres hertil. Den type stole sidder vi i dag ud og dag ind både på kontorarbejdet og i visse tilfælde også derhjemme foran computeren.

Desværre kan det have store konsekvenser at sidde alt for mange timer i en dårlig kontorstol. Det kan faktisk være direkte sundhedsskadeligt! Stillesiddende arbejde kan nemlig fører til en større risiko for at få en række sygdomme, der opstår som følge af manglende aktivitet og dårlige arbejdsstillinger.

Lige netop derfor er det god grund til, at du nu her sidder og læser en artikel om at finde den rette kontorstol til dig. Vi mener, at du bør gøre dig selv følgende overvejelser, inden du vælger stolen (alternativt kan du også se en oversigt med de bedste ergonomiske kontorstole fra denne kontorstol test, som giver dig et godt overblik over udbuddet i forskellige prisklasser).

Pris og budget

Ergonomiske stole findes i mange forskellige slags – og i mange forskellige prisklasser – og heldigvis behøves du ikke nødvendigvis at skulle betale spidsen af en jetjager for en god stol. Kvaliteten af stolen og mængden at støtte, som du har brug for, afhænger nemlig af dit fysiske udgangspunkt samt dit øvrige daglige aktivitetsniveau og generelle vaner.

Hvis du ikke oplever ømhed eller smerter i forvejen, kan du sagten nøjes med en kontorstol i den billige evne, hvilket ligger omkring 1.500 kr til 2.500 afhængigt af model og tilbehør. I denne prisklasse finder du også sadelstole og balancestole, som kræver lidt mere tilvænning i forhold til den klassiske kontorstol. Derfor er denne type heller ikke for alle.

I den dyrere ende finder du stole helt op til 20.000 kr., og de er til dig, som er nødt til at sidde ned rigtig mange timer om dagen uden pauser, og som har et forholdsvist lavt aktivitetsniveau. Heldigvis kan du sagtens nøjes med en stol i en prisleje omkring 4.000 kr. til 6.000 kr., der ofte er bedst i test.

Justeringsmuligheder

For at en kontorstol kan kaldes ergonomisk skal den have den rette justeringsmuligheder. Det skyldes, at stolen skal kunne tilpasses din højde og drøjde samt arbejdsstilling. Ved almindelige kontorstole kan du for eksempel ikke justere armlænene, der oftest peger ligefrem. Det pudsige er dog, at langt de fleste af os, som skal skrive på computer i forbindelse med vores arbejde, folder armene ind over os selv for at kunne skrive på tastaturet.

Derudover er alle mennesker meget forskellige i forhold til længde på ben og længde på overkrop, hvilket betyder, at du skal have mulighed for at kunne justere højden på sædet og højden på rygstøtten. Uden disse vil du altid kommer til at sidde og overkompensere med lænd eller ryg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *