Boligsponsoreret

Hvad er en røgsuger?

Hus med røg op af skorstenen
Photocredit: Samuel Han / Unsplash.com

Kender du følelsen af, at have glædet dig hele dagen til at komme ind og hygge med familien foran den lune pejs? Kun for at blive mindet om hvor lang tid det tager at tænde op, hvor meget stuen kommer til at lugte og hvor svær ilden kan være at holde i gang. Den hyggelige forestilling om pejs og brændeovn bliver alt for ofte til en mindre hyggelig oplevelse, uden den afslapning du havde gået og drømt om hele dagen. Men fortvivl ikke! Der findes en smart opfindelse, som kan skåne dig for alle disse, så kun hyggen står tilbage – nemlig en røgsuger.

Men hvordan virker en røgsuger?

De mange røgrelaterede gener skyldes de fleste gange, at trækket i din skorsten er for lavt. Når det er tilfældet, kan det være svært af få trukket den tilstrækkelige mængde luft ind i brændekammeret, hvilket kan medvirke til en række problemer.

Røgsugeren er en anordning, der anbringes på toppen af din skorsten, hvorfra den optimerer samarbejdet mellem den og din pejs eller brændeovn. Det betyder altså, at røgsugeren sørger for et korrekt træk i din skorsten. På den måde føres røgen hele vejen op igennem skorstenen og ender dermed ikke i stuen, køkkenet eller andre uhensigtsmæssige steder.

Hvorfor skal du investere i en røgsuger?

Kunne du tænke dig et røgfrit hjem med en hyggelig brændeovn, som ikke behøver konstant pasning og unødvendigt arbejde? Ja, så vil en røgsuger være en super løsning og en rigtig god investering for dig.

Vælger du at investere i en røgsuger, kan du blandt andet nyde godt af følgende fordele:

  • Minimale røg- og lugtgener, da røgen fra din brændeovn bliver ført sikkert op gennem skorstenen og kastet godt op i luften.
  • Et sundt og røgfrit indeklima, fordi røgen bliver suget op i skorstenen i stedet for at ende i luften inde i stuen.
  • Den sikrer en langt bedre brændeøkonomi, da ilden i pejsen får de bedste forhold. Du får derfor ikke et unødvendigt overforbrug af brænde.
  • Lynhurtig opvarmning af din brændeovn, hvilket giver den renest mulige forbrænding.
  • Ingen unødig tidsspild på at holde gang i brændeovnen, da ilden i pejsen bedre kan holde sig i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *