sponsoreret

5 steder i Europa du kan fotografere synsbedrag

Der er ikke noget som optiske illusioner og synsbedrag, der kan få folk op af stolen, og billeder, der på én eller anden måde narrer øjet, er noget af det mest populære på internettet.

Men vidste du, at der også findes steder i virkeligheden, der i sig selv måske ikke er noget særligt, men som fra den helt rigtige vinkel ser nærmest overnaturlige ud? 

Vi har fundet fem steder i Europa, som kan give dig fascinerende billeder, der får folk til at glo en ekstra gang. 

Natur på Island
Photocredit: Joel Rohland / Unsplash.com

1. Ísafjörður, Island

I 2017 blev der malet et opsigtsvækkende fodgængerfelt på vejen i den lille bygd Ísafjörður på Islands nordvestlige kyst. 

På afstand ser det fuldstændig ud, som om de hvide striber svæver over jorden, og formålet er at få bilister til at sænke farten. 

2. Sørvágsvatn, Færøerne

Som om Færøerne ikke var smuk nok sig selv, så udgør landskabet omkring øgruppens største sø også et fascinerende synsbedrag.

Søen ligger kun 30 meter fra havets overflade, men fordi den er omkranset af stejle klippeskråninger, ser det fra visse vinkler ud som om, den befinder sig mange hundrede meter over jorden. 

Hvis man godt kan lide at tage billeder af det vilde vand, så kunne disse floder også være udmærket fotomotiv.

3. Ouse Valley Viaduct, West Sussex

Hvis du stiller dig under den massive jernbanebro, der forbinder London og Brighton, er du garanteret et smukt synsbedrag. 

Arkitekturen danner nemlig en lang række komplette buer, der ser ud til at strække sig i det uendelige, og du behøver derfor ikke engang vende billedet på hovedet.

4. Domkirken i Siena, Italien

Den over 800 år gamle kirke rummer mange optiske illusioner. Den store kuppel er malet, så det ligner, at der er indhugget såkaldte kassetter i den, som der er i mange af Roms berømte bygninger.

Derudover danner stenene i kirkens gulv et mønster meget lig et forsvindingspunkt, hvilket gør, at det ser ud, som om man er lige ved at styrte i afgrunden, når man står på det.

5. Montmartre i Paris

Til højre for kirken Sacré-Coeur ligger en græsklædt bakke, og bag den en ældre bygning. Det ligner måske ikke noget særligt, men hvis du vender kameraet på skrå, så bakken bliver lige, ser det ud, som om bygningen er ved at synke sammen.

Gør billedet endnu mere interessant ved at inkludere mennesker i billedet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *