Oplevelsersponsoreret

Derfor skal du tage på østerssafari

Østers fanget på østerssafari ved Vadehavet
Photocredit: Tommaso Cantelli / Unsplash.com

Østerssafari er en spændende og underholdende aktivitet, hvor du selv plukker dine østers og ofte også får kyndig vejledning til, hvordan de åbnes og tilberedes på spændende, velsmagende måder.

Tag på en guidet østerssafari med erfarne naturguider og oplev hvad de enestående havlandskaber og friske østers har at tilbyde. På østerssafari er det naturen, der styrer slagets gang, hvilket gør alle østerssafarier forskellige og specielle. Naturen, tidevandet og vejret er aldrig til at forudse, og en østerssafari er derfor altid en eventyrlig og enestående oplevelse.

Jagten efter egne fødevarer er altid noget helt specielt, og sammen med erfarne guides er der rig mulighed for at lære utrolig meget om østers og naturen der omringer dem. Er du vild med de velsmagende østers, så er en østerssafari noget, du absolut ikke må gå glip af.

Vadehavet – det perfekte sted til østerssafari

Vadehavet er en af Danmarks bedste placeringer til østerssafari, da dets østersbanker bugner med stillehavsøsters. Der er blevet skrabet østers i Vadehavet helt tilbage i middelalderen, hvor de fra år 1759 har leveret deres berømte friske østers fra østerspakhuset på Kiers Gård i Højer til blandt andet det russiske hof.

Tag med erfarne naturguides på østerssafari ud til Vadehavets bugnende østersbanker ved lavvande. Her får du med kyndig vejledning lov til at plukke alle de friske østers, du kan spise, hvorefter du bliver taget med tilbage til Højergård med bus. Her står en kompetent og engageret madguide klar til at instruere dig i at åbne, tilberede og spise østers på spændende og velsmagende måder.

En østerssafari har mange forskellige trækplastre såsom kvalitetstid i den afslappende, smukke natur samt kulinariske oplevelser, og det er der i den grad også mulighed for i Tøndermarskens vide landskab ved Vadehavet.

Hvornår er det østerssæson?

Østerssæsonen skydes i gang når havtemperaturen falder i oktober og helt frem til aprils afslutning, når solen igen begynder at varme havet op. Årsagen til at østerssæsonen ligger i de koldere måneder fra oktober til april er, at der her er mindre risiko for, at der er udviklet giftige planktonalger inde i østersene. Vælger du at tage på østerssafari med Vadehavets Oplevelser, så er der altid garanti for, at der kun bliver plukket østers fra de reneste områder af Vadehavet.

Det er altid naturen der dikterer, hvornår det er bedst at tage på østerssafari. Udover vandtemperaturen i havet og vejrforholdene, så har tidevandet faktisk en af de største betydninger for turene. De kan nemlig kun finde sted, når det er lavvande, og det er muligt at komme ud til østersbankerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *