sponsoreret

Personlighedstest: Hvilke personlighedstyper har I i din familie?

To søskende med forskellige personlighedstyper diskuterer
Photocredit: Afif Ramdhasuma / Unsplash.com

Det er efterhånden meget velkendt, at der findes et væld af forskellige personlighedstyper, som vi hver især kan identificere os med eller klassificeres som. Der findes flere personlighedstests med forskellige formål og fokuspunkter, og det er oftest i situationer som jobsamtaler, teambuilding eller lignende, vi bliver udsat for en.

Men har du nogensinde overvejet, hvilken personlighedstype du har, når det kommer til dine familiære relationer, samt hvorfor du agerer som du gør i familiedynamikken? Netop dette kan du også finde ud af gennem en sjov persontypetest, som hertil vil give dig et godt billede af, hvor godt (eller dårligt) jeres familie fungerer, når der for eksempel skal fordeles pligter og hus samt have skal passes og plejes.

De 12 personlighedstyper i den dysfunktionelle familie

I den dysfunktionelle findes der 12 forskellige personlighedstyper, som hver især har deres kendetegn: Helten, livredderen, mægleren, det sorte får, oplagstavlen, revisoren, den fortabte, klovnen, cheerleaderen, pædagogen, tænkeren og sandsigeren.

Hvis du har helten som personlighedstype, så er du den, der går forrest og tager lederrollen på dig, samt organiserer alverdens ting og sager. Denne personlighedstype har stor selvdisciplin og glemmer derfor ofte at slappe af, lege og lade andre bestemme.

Er du livredderen, så er det dig, der altid står klar til at hjælpe, uanset om det gælder madpakker, kærestesorger eller noget tredje. Denne personlighedstype glemmer ofte at tænke på sig selv i sin iver efter at hjælpe andre.

Som mægler gør du alt for at undgå konflikter, og du stiller dig oftest imellem de stridende parter. Men måske skulle denne personlighedstype nogle gange lade folk rense luften?

Er din personlighedstype det sorte får, så er du personen, som resten af din husstand har trang til at hjælpe. Denne personlighedstype har ofte god humor og er i tæt kontakt med sine følelser, og kan (måske på baggrund af dette) af og til komme til at opføre sig upassende.

Personlighedstypen opslagstavlen er den, man går til, hvis man vil vide noget om folk i husstanden, hvilket ofte gør denne personlighedstype til husstandens centrale medlem. Opslagstavlen ved, hvem der laver hvad, med hvem og hvornår.

Er du revisor-typen, skal du altid have kontrol over dine omgivelser. Denne personlighedstype fører detaljeret regnskab i forsøget på at holde styr på folk i husstanden, da det får vedkommende til at føle sig tryg.

Den fortabte personlighedstype er underdanig, lydig og passiv. Denne person gemmer sig for ikke at udgøre et problem og er derfor nem at være sammen med. Men måske skulle denne personlighedstype øve sig i at sige fra, bare engang imellem.

Den sjove personlighedstype klovnen bruger sin humor for at undgå og omgås konflikter. Denne persontype kan altid gøre en træls situation sjovere, men kommer dog ofte til at skjule sine sande følelser. Det kan godt være, at du er sjov, men er DU egentlig okay?

Cheerleaderen er god til at give opbakning til andre. Denne personlighedstype har ikke bare en positiv indflydelse på sine omgivelser, men er også god til at tage sig af sig selv.

Er du familiens pædagog, så er du ikke bare god til at give følelsesmæssig opbakning, men du er også god til at være mægler i konflikter. Denne personlighedstype prioriterer at imødekomme både egne og andres følelser.

Er du en tænker, så er du god til at finde de logiske sammenhænge og betragte ting objektivt. Du har det dog imidlertid også svært med følelser, og kan nemt komme til at virke som en robot udadtil.

Med sandsigeren kan du være sikker på at få sandheden at vide. Denne personlighedstype kan imidlertid også virke ufølsom, og derfor kan folk godt finde på at trække sig fra vedkommende. Måske skulle sandsigeren lige skrue en anelse ned for charmen, selvom givne familiemedlemmer i tide og utide er lidt trælse.

Find ud af hvilken personlighedstype du har på blot 10 minutter ved at tage personlighedstesten online her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *