Produkter

Snyd din vidvinkel til baggrundssløring med Brenizer-metoden

Photocredit: Tristan B. / Unsplash.com

En vidvinkel giver næsten en uendelig dybdeskarphed, hvilket gør det stort set umuligt at få en ordentlig baggrundssløring, når du bruger en vidvinkel medmindre fokus ligger lige foran kameraet.

Ved hjælp af en særlig optageteknik kaldet Brenizer-metoden kan du dog få vidvinkelfotos med en sløret baggrund, og teknikken går ud på slet ikke at bruge vidvinkel. 

I stedet bruger du en moderat tele og tager en lang række billeder med forskellige udsnit af det endelige motiv, som du i billedbehandlingen sætter sammen til ét billede ved hjælp af panoramafunktionen.

På grund af telen og en stor blændeåbning har hvert af de mange billeder en sløret baggrund.

Teknikken kaldes bokehrama, som er en sammentrækning af ordene bokeh og panorama. Bokeh kommer fra japansk og betyder sløring eller dis, og bruges i fotoverdenen om kvaliteten af den sløring, et objektiv giver. 

Metoden bruges især i portrætter og bryllupsfotografi, og den kaldes også Brenizer-metoden efter den amerikanske bryllupsfotograf Ryan Brenizer, som har gjort teknikken populær.

Kameraet er ikke så vigtigt. Det er til gengæld vigtigt, at du tager fuldstændig kontrol under optagelsen, og her på siderne kan du se, hvordan du gør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *